De avocado-variëteit die door onze boeren in Tanzania wordt verbouwd is de Hass-variëteit en wordt meestal voor commerciële doeleinden gekweekt. Hass-avocado heeft belangrijke voedings- en geneeskrachtige eigenschappen vanwege hun hoge oliegehalte, eiwitgehalte, koolhydraten, vitamines en mineralen. De houdbaarheid van het fruit duurt ongeveer vier weken van oogst tot rijping onder gecontroleerde omgevingen.

Onze avocado`s worden op biologische wijze geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest.

Avocado Tanzania  importeert z’n avocado’s voornamelijk uit eigen kwekerijen in het hart van de zuidelijke hooglanden van Tanzania, dat is de plek waar avocado’s van nature het mooiste groeien.

We bieden traceerbaarheid van ” boer tot bord ” voor onze belangrijkste productlijnen.

Avocado Tanzania hecht veel belang aan traceerbaarheid, voedselveiligheid en kwaliteit. Het kwaliteitsmanagementsysteem begint bij het ontvangen van input, zoals avocadozaailingen, landbouwwerktuigen en productieprocessen. Avocado Tanzania gebruikt de Global G.A.P en de SMETA certificeringsstandaard en richtlijnen om de kwaliteit en veiligheid van de avocadoproductie te waarborgen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een sterke band met de Tanzaniaanse Food Standard Authority en regelgevende instanties voor voedselveiligheid bij het bewaken van normen en certificering. Avocado-kwaliteitscontrole en traceerbaarheid zijn gepassioneerd om onze klanten de hoogste kwaliteitsnormen aan onze klanten te garanderen.